Home | Carti agricole | Cultura ciupercilor pentru incepatori

Cultura ciupercilor pentru incepatori

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Cultura ciupercilor pentru incepatori

Structurată pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator din România. Lucrarea prezintă, pe înţelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumată.

 

 

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

 

 

CULTIVAREA CIUPERCILOR PENTRU INCEPATORI

CUPRINS

 

CAPITOLUL 1. Scurt istoric

CAPITOLUL 2. Ciupercile – prieten şi duşman

CAPITOLUL 3. Ciupercile – aliment şi medicament

CAPITOLUL 4. Recomandări privind consumul unor specii de ciuperci

CAPITOLUL 5. Recomandări privind cultivarea

CAPITOLUL 6. Ce sunt ciupercile?

CAPITOLUL 7. Nutriţia la ciuperci

CAPITOLUL 8. Agaricus spp. Scurtă prezentare

 

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

CAPITOLUL 9. Sistemul de cultură clasic la champignon
9.1. Spaţii de cultură şi amenajarea acestora
9.2. Igienizarea spaţiului de cultură
9.3. Alte amenajări ale spaţiului de cultură
9.4. Compostul în sistem clasic, componente
9.5. Spaţii de compostare
9.6. Tehnologia pregătirii compostului în sistem clasic
9.7. Introducerea compostului în ciupercărie
9.8. Însămînţarea în cultură clasică
9.9. Condiţiile de microclimat după însămânţare
9.10. Amestecul de acoperire şi acoperirea
9.11. Lucrări de întreţinere după acoperire şi condiţii de microclimat
9.12. Recoltarea şi randamentul în sistemul clasic
9.13. Cultura ciupercilor în spaţiu deschis-neprotejat
9.13.1. Agaricus bisporus
9.13.2. Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus

 

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

CAPITOLUL 10. Tehnologia de cultură a ciupercii termofile, Agaricus bitorquis, în sistem clasic
10.1. Tehnologia de cultură
10.2. Aşezarea substratului nutritiv şi însămânţarea
10.3. Tulpini şi hibrizi de A.bitorquis
10.4. Aplicarea amestecului de acoperire
10.5. Recoltarea
10.6. Protecţia culturii

CAPITOLUL 11. Agaricus brasiliensis (Agaricus blazei, Ciuperca lui Dumnezeu)
11.1. Caracterizare morfologică
11.2. Condiţii de creştere
11.3. Pregătirea compostului
11.4. Valoarea medicinală

CAPITOLUL 12. Cultura ciupercilor Pleurotus spp. În sistem clasic
12.1. Specii ce se cultivă în România
12.2. Valoarea alimentară a bureţilor
12.2. Tehnologia în sistem clasic
12.3. Spaţiul de cultură
12.4. Amenajarea spaţiului de cultură
12.5. Amplasarea stelajelor
12.6. Dezinfecţia spaţiului de cultură
12.7. Substratul de cultură
12.8. Pregătirea substratului
12.9. Dezinfecţia termică a substratului
12.10. Dezinfecţia termică a materialelor proteice
12.11. Calitatea substratului
12.12. Însămânţarea ciupercilor Pleurotus spp.
12.13. Aşezarea sacilor la incubare
12.14. Fazele desfăşurării incubării
12.15. Inducţia fructificării
12.16 . Fructificare şi dirijare a microclimatului
12.17. Recoltarea ciupercilor
12.18. Randamentul obţinut şi eficienţa economică

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

CAPITOLUL 13. Tehnologia de cultură pe substrat lignicol, rumeguş
13.1. Substratul de cultură
13.2. Dezinfecţia substratului

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

CAPITOLUL 14. Tehnologia pe butuci de lemn
14.1. Alegerea materialului lemnos
14.2. Inocularea butucilor
14.3. Aşezarea butucilor la incubat

CAPITOLUL 15. Lentinus edodes, shiitake, ciuperca parfumată sau pâinişoara pestriţă
15.1. Prezentarea speciei
15.2. Tehnologia de cultură pe butuci de lemn
15.3. Alegerea lemnului
15.4. Inocularea
15.5. Incubarea sau împânzirea miceliului în lemnul butucilor
15.6. Tehnologia de cultură pe substrat lignicolrumeguş
15.7. Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes

LISTĂ DE FIGURI

BIBLIOGRAFIE

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

BIBLIOGRAFIE

- Coman Valentin, Reţete culinare cu ciuperci, 50 specii de ciuperci româneşti, Editura Promedia, Cluj-Napoca, 1999;
- Mateescu Nicolae, Tudor Ioana, Lentinus edodes – specie xilofagă de perspectivă pentru R.S.România, Producţia vegetală, Horticultura nr. 8/1985, pag. 18-21;
- Tudor Ioana, Lentinus edodes (Berk.) Sing., Hortinform nr. 10, Anul III, 1994, pag. 43-45;
- Tudor Ioana, Cultura ecologică a ciupercilor comestibile, Bioterra, nr.3, anul VII, 2005, pag. 29-31.
- Tudor Ioana, Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, Ediţia a II-a, Editura Lucman, Bucureşti, 2005;
- Tudor Ioana, Ciuperci comestibile şi medicinale, Editura Lucman, Bucureşti, 2007;
- Tudor Ioana, Tehnici inovative pentru obţinerea de alimente cu mare valoare nutritivă, Editura CHIMINFORM DATA, Bucureşti, 2007;
- Tudor Ioana, Champignon - Tehnologia de cultură, Editura Lucman,Bucureşti,  2010
- Tudor Ioana, Cultura ciupercilor Pleurotus, Editura Nomina Lex, Bucureşti, 2010;
- Tudor Ioana, Trufele. O afacere profitabilă pe termen lung, Editura Nomina Lex, Bucureşti, 2010.

 CUMPĂRĂ CARTEA DE PE www.LUCRARI.ro 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 posted)

total: | displaying:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Va rugam introduceti codul pe care il vedeti in imagine:

Captcha
  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Etichetat ca:

ciuperci comestibile, cultivarea ciupercilor, tehnologii de cultura a ciupercilor, ioana tudor, carti de ioana tudor, manual de cultivare a ciupercilor, cultura ciupercilor pentru incepatori

Apreciaza acest articol

5.00
Cafeaua
eXTReMe Tracker